jueves, 20 de marzo de 2014

1714, el setge de Barcelona, de Guillem H. Pongiluppi i F. Xavier Hernàndez Cardona


Preu: 23,90€

Col·lecció: Altres 
ISBN: 978-84-15695-09-7
 Nombre de Pàgines: 120
Nombre d'il·lustracions: 95 
Mides: 24 x 22 cm
Enquadernació: Tapa dura 

Data primera edició: Novembre del 2012

1714. El setge de Barcelona

Guillem H. Pongiluppi i F. Xavier Hernàndez Cardona

(Tercera edició)

L'Onze de Setembre de 1714 a Barcelona, com mai no s'ha vist fins araLa guerra de Successió va enfrontar els països que, després de la mort de Carles II, acceptaven Felip d'Anjou com a nou rei d'Espanya i els que volien que ho fos l'arxiduc Carles, entre els quals Catalunya, Portugal, Àustria i Gran Bretanya.Entre 1702 i 1714 Catalunya defensarà les seves llibertats polítiques tradicionals i una manera d'entendre el govern més oberta i avançada, com corresponia a un país que s'estava modernitzant; i s'oposava a la monarquia absolutista borbònica, que mantenia els privilegis dels nobles i l'església i que frenava el desenvolupament de les forces productives.Per raons d'estratègia internacional els diversos països aliats abandonen les armes i des de 1712 Catalunya queda sola en la defensa dels seus drets. La superioritat de l'exèrcit borbònic acaba posant setge a Barcelona i el llibre mostra com, en poc temps, els catalans organitzen un exèrcit extraordinari, que és capaç de defensar heroicament cada pam del territori.Les magnífiques il·lustracions de Guillem H. Pongiluppi mostren amb gran detall l'organització i la dotació dels exèrcits, les tàctiques de guerra del moment i el desenvolupament del setge fins a la capitulació final de Barcelona. Eren les tres de la tarda de l'11 de setembre de 1714.

El primer llibre il·lustrat amb motiu dels 300 anys de l'Onze de Setembre.


Il·lustracions de: Guillem Hernàndez Pongiluppi

Guillem H. Pongiluppi i F. Xavier Hernàndez Cardona

Guillem H. PongiluppiIl·lustrador. Ha estat un dels pioners en l'art digital a Catalunya. Ha conreat el dibuix de ficció amb guardons significatius fins aparèixer al llibre Exposé 2011 on es mostra el millor art digital mundial. Ha excel·lit en el dibuix històric.


Francesc Xavier Hernàndez CardonaHistoriador i catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials a la Universitat de Barcelona. Ha coordinat investigacions històriques i arqueològiques en l'entorn de la Guerra de Successió i de la Guerra Civil espanyola. És autor de nombrosos treballs d'història militar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario